Tijd om je lichaam te reinigen

Heeft u er wel eens aan gedacht om uw lichaam te reinigen? Uw lichaam krijgt het soms zwaar te verduren. Denk bijvoorbeeld aan het drinken van alcohol of door soms te zondigen door het eten van wat gefrituurde patat en frikandellen. Het is daarom aan te raden om regelmatig het lichaam te reinigen. Maar hoe doe je dat? Wellicht denkt u gelijk aan het maken van een afspraak bij het ziekenhuis of andere kliniek. Ik kan u vertellen dat dat niet het eerste waar je aan moet denken. In dit artikel worden er meerdere “gratis” manieren aan u voorgelegd die u thuis, in uw vertrouwde omgeving, kunt uitvoeren.

Het “gemanipuleerde” eten van tegenwoordig

Wanneer u de “regels” en “standaarden” van het paleo door heeft zult u opvallen dat het eten van tegenwoordig gemanipuleerd is. U wordt eigenlijk misleid. En dat beseft u pas na het eten van paleo voedsel. Het eten wat wij allen doorgaans eten zit boordevol toegevoegde onnatuurlijke voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen zijn kunstmatig geproduceerd waardoor het lichaam moeite heeft om het te verbranden. Dit kan resulteren in diverse lichamelijke klachten zoals reuma (niet alle reuma soorten zijn hier aan te wijten) of suikerziekte. Door volgens het paleo principe te eten zult u merken dat u sneller vol zit, minder eet omdat u gewoonweg vol zit en voelt dat u meer energie heeft.

Grapefruit

Grapefruit is fruitsoort dat zeker opgenomen mag worden in het paleo dieet. Grapefruit wordt soms ervaren als wat bitter maar heeft toch een hele lekkere smaak. Naast het feit dat deze fruitsoort lekker is, is het daarnaast ook nog is erg gezond. Grapefruit zorgt er namelijk voor dat je lichaam op een natuurlijke manier wordt gereinigd. Dit komt onder meer door de hoeveelheid vitamine C. Daarnaast bevat het een veel antioxidanten die ervoor zorgen dat onder andere de lever gereinigd wordt. Uw lever is één van de belangrijkste organen in het lichaam. Wees er dan ook zuinig op.

Groene thee drinken

Door vele mensen wordt dit als een fabeltje gezien. Groene thee heeft een reinigende werking en u kunt er zelfs van af vallen. Ja, het is echt waar! Wat u wellicht niet weet is dat de reinigende werking in groene thee ervoor zorgt dat uw lever weer “schoon” is. Hierdoor kan uw lever, ook wel de afvalfabriek van het lichaam genoemd, weer voor 100% werken en ervoor zorgen dat het lichaam weer optimaal gereinigd wordt.

Groene groenten

Over het algemeen kan gesteld worden dat groene groenten uw lichaam ontgiften. Denk bijvoorbeeld aan spinazie dat vol zit met vitamine K. Deze vitamine zorgt voor een goede bloedstolling en daarnaast zorgt het ook nog is voor sterke botten. Er wordt zelfs beweerd dat het zelfs helpt bij het aanmaken van botten. Dat is dan ook de reden dat baby’s een extra dosis vitamine K krijgen toegediend.

De bovenstaande drie voorbeelden geven aan dat u op een goedkope en makkelijker manier uw lichaam kunt ontgiften. Vermijd daarnaast voedsel met boordevol onnatuurlijke voedingstoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *