Verantwoord een eiwitdieet volgen

Wil je verantwoord afvallen? Een eiwitdieet kan daar goed bij aansluiten. Eiwitdieet recepten en een eiwitdieet schema zijn makkelijk te vinden (we delen er straks eentje met je) en als je wil kan je vandaag nog beginnen met afvallen.

 

Waarom een eiwitdieet?

Het eiwitdieet is een verantwoord dieet. Door diverse afvalexperts uit het verleden en door moderne bedrijven wordt het gebruikt als basis om af te vallen. De kracht van eiwitten/ proteïnes is aanzienlijk. Want als je puur kijkt naar wat eiwitten voor je lichaam betekenen, kom je het volgende tegen:

 • Eiwitten zorgen voor een gevoel van verzadiging. Je lichaam heeft geen voedingsstoffen meer nodig, omdat eiwitten “erg vullend zijn” en je gaat dus ook niet meer eten.
 • Het afbreken van proteïnen kost je lichaam veel tijd én nog belangrijker: energie. Je verbrandt dus vet terwijl eiwitten worden afgebroken.
 • Door veel eiwitten te eten neemt je spiermassa toe. Spiermassa am sich is al een vet verbrander, omdat spieren heel veel energie vergen om te onderhouden.

Een eiwitdieet heeft deze drie belangrijkste voordelen, maar voor het gebruik scheelt het ook dat je heel makkelijk eiwitvriendelijk eet. Je hebt namelijk al eiwitten in vlees en in vis en in ei en dat zijn producten die in een gemiddeld huishouden wel dagelijks op tafel staan. Door te schipperen en meer eiwitten te nuttigen dan anders voedingsstoffen, kun je dus heel veel bereiken.

Voorbeelden van het eiwitdieet zijn het dieet van Dukan en het dieet van dokter Frank van Berkum (Nederlands). Deze diëten worden door velen gevolgd bij het afvallen.

 

Eiwitdieet schema

Zoals beloofd zouden we je een eiwitdieet schema aanreiken, zodat je vandaag nog aan de slag kan. Bij het eiwitdieet schema dat we hieronder laten zien horen recepten. Eiwitrijk voedsel is namelijk van essentieel belang.

Dieetschema eiwitdieet

Je kunt de recepten binnen een schema altijd aanvullen met shakes en poeders. Die zijn los te verkrijgen bij drogisterijen en via webshops.

 

Eiwitrijk voedsel

Wil je eiwitrijk voedsel aan je recepten toevoegen? Ga dan op zoek naar producten in onderstaand lijstje en je voldoet heel snel aan de voorwaarden van een eiwitrijke maaltijd:

 • Vlees
 • Vis
 • Gevogelte
 • Ei
 • Zaden
 • Noten
 • Groenten
 • Magere melk
 • Magere kwark
 • Magere yoghurt

Deze vormen van eiwitrijk voedsel kun je in iedere supermarkt kopen en maken vaak deel uit van de recepten die je moet maken.

 

Recepten bij het eiwitdieet

Hier volgen enkele recepten binnen het eiwitdieet. We geven je er vier.

 

Eiwitrijke French toast

Een French toast lijkt niet eiwitrijk, maar je kunt hem wel eiwitrijk maken door er meer eiwitten aan toe te voegen! Doe er dus eiwitpoeder bij en een geprakte banaan doorheen. Een beetje vanille-extract geeft de toast een typische en zoetige smaak. Dit mengsel breng je aan de kook en hier dompel je een paar sneetjes brood in onder. Even meebakken en je toast is heerlijk klaar.

 

Quiche met zalm

Een quiche met zalm is een uitstekend voorbeeld van een eiwitrijk recept. Snijd twee preien in stukjes en fruit ze aan. Doe hier drie eieren met 200 gram room doorheen en voeg dit, met een beetje peper en nootmuskaat, toe. Verdeel de reepjes zalm in een bakvorm en doe hier de quiche bij. Zet in de oven op 200 graden en na een half uur kun je aan tafel!

 

Hamburgers

Varkensvlees en rundvlees zijn eiwitvriendelijk en kun je dus makkelijk maken. Je kunt eiwithamburgers eenvoudig maken. Doe er wat gefrituurde ui bij, wat groene paprika en een theelepeltje mosterd. Je krijgt hier echt trek van. Wil je ze op brood eten? Kies dan voor koolhydraatarm brood.

 

Eiwitrijke kippensoep

Soep is heerlijk voor de lunch. Een eiwitrijke kippensoep maak je met een half tablet kippenbouillon en 50 gram kipfilet in kleine reepjes of blokjes. Hier mix je Oosterse roerbakgroenten doorheen en dan heb je een heerlijke soep die prima past binnen het eiwitdieet.

 

Conclusie

Het is niet gek dat veel mensen voor het eiwitdieet kiezen: veel voordelen, zoals spiermassa aanmaken, geen hongergevoelens meer en optimale afbraak van eiwitten en veel verbranding van energie (en dus het slinken van vetmassa). Je kunt het eiwitdieet snel en makkelijk beginnen met de lekkere recepten en een goed eiwitdieetschema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *