Waarom verantwoord afvallen?

Het lijkt vrij logisch waarom verantwoord afvallen beter is dan bijvoorbeeld snel afvallen door gewoon haast niets te eten, maar is het eigenlijk wel zo logisch?

Veel mensen vragen zich af waarom ze zouden moeten kiezen voor verantwoord afvallen, omdat deze manier vaak langer duurt dan bij bekende diƫten.

Het is zeker waar dat verantwoord afvallen langer duurt, dan snel afvallen. Maar vaak blijkt de verantwoorde manier van afvallen wel vele malen effectiever te zijn dan de snelle manier. De reden hiervan is, dat er bij de snelle manier vaak gekozen word voor een moordend dieet waarbij je haast niets kunt eten en hierdoor val je natuurlijk wel snel af, maar verval je vaak snel in je oude eetpatroon doordat je tijdens het dieet weinig tot niets eet. Bij verantwoord afvallen duurt het afvallen misschien wel langer, maar kun je wel normaal blijven eten waardoor het een stuk makkelijker zal worden om blijvend af te vallen.

Na het afvallen kan er gekozen worden om op deze manier van eten door te gaan, en dus geen maaltijden schrappen, maar gewoon verantwoord eten. Op deze manier kan er na het afvallen eenvoudig het streefgewicht behouden blijven.

Verantwoord afvallen is uiteraard ook veel beter voor het lichaam

Naast het feit dat verantwoord afvallen makkelijker gaat dan snel afvallen, is het ook nog eens veel gezonder voor het lichaam. Het lichaam heeft fatsoenlijke voeding nodig om normaal en optimaal te kunnen functioneren. Wanneer we ervoor kiezen om het lichaam deze voedingsstoffen niet te geven, zullen we ons minder fit voelen als normaal. En naast het feit dat dit niet fijn is, is het ook nog eens ongezond. Daarom is het beter om te kiezen voor verantwoord afvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *